Caută doctor

Dermato-venerologie

Recl-dermatoZilele protecţiei solare

Peste 250 de medici dermatologi din peste 50 de oraşe participă la Zilele Protecţiei Solare, eveniment naţional de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare.

La ELYTIS Hospital poţi beneficia de o Consultaţie GRATUITĂ până pe 15 august, pentru a verifica aluniţele care te îngrijorează. Poţi suna la 0332-803.793 pentru a efectua o programare la departamentul Dermato-venerologie. Vă aşteptăm!

 

90% din cancerele de piele sunt vindecabile dacă sunt depistate la timp. Pe lângă regula clasică ABCDE pe care ar trebui să o aplicăm fiecare dintre noi în cazul aluniţelor pentru a vedea dacă sunt modificări de tip asimetrie (A), contur (border – B), culoare (C), dimensiune (D), elevaţie (E), este absolut necesar ca în fiecare an să efectuaţi un consult dermatologic şi o dermatoscopie care vă poate spune dacă sunt şi alte modificări invizibile cu ochiul liber. Până la sfârşitul lunii iunie puteţi beneficia de o consultaţie gratuită de evaluare a aluniţelor, în limita locurilor disponibile, cu programare.

Dermato-venerologia este un domeniu al medicinei dedicat diagnosticului şi tratamentului bolilor pielii, ale mucoaselor învecinate şi ale fanerelor.

Foarte multe dintre semnele cutanate sunt de fapt manifestări ale unei boli sistemice, tratarea corectă a acesteia necesitând o bună colaborare cu alte specialităţi (reumatologia, endocrinologia, medicina internă, ginecologia, oncologia).

În cadrul Departamentului de Dermato-venerologie al ELYTIS Hospital puteţi beneficia de profesionalismul şi pasiunea cu care medicii noştri specialişti acordă consultaţii de dermatologie generală, venerologie şi efectuează intervenţii de microchirurgie dermatologică.

La ELYTIS Hospital se pot efectua următoarele proceduri:

– Consultaţie dermato-venerologie adult

– Consultatie dermatologie pediatrică (dermatită atopică, infecţii cutanate, prurigo, etc)

– Dermatoscopie

– Examen lampa Wood

Chirurgie dermatologică

– Chiuretare leziuni cutanate (veruci vulgare, keratoze seboreice, veruci genitale, etc)

– Radiocauterizare (papiloame, veruci genitale, keratoze seboreice, keratoze actinice, nevi, carcinoame, etc)

– Excizie chirurgicală cu biopsie cutanată

– Pansament ulcer cronic trofic, mal perforant, etc

– Incizie şi drenaj leziune purulentă

– Injectare intralezională

Dermato-cosmetică

– Tratament dermato-cosmetic pentru acnee

– Peeling chimic pentru acnee

– Peeling chimic depigmentare

– Peeling chimic rejuvenare

Acnee

Acneea este o afecţiune inflamatorie cronică a foliculului pilosebaceu. Afectează peste 85% dintre adolescenţi, dar se poate întâlni şi la adulţi, în special la femei.

Acneea are un puternic impact psiho-social, putând determina apariţia depresiei, anxietăţii, în special la persoanele cu evoluţie de lungă durată a bolii, rezistenţă la tratament.

Alegerea metodei optime de tratament depinde de severitatea acneei, medicul dermatolog optând de cele mai multe ori pentru o terapie combinată din următoarele:
– tratament topic cu preparate cu retinoizi topici, antibiotice topice, etc;
– tratament sistemic cu antibiotice, retinoizi
– tratament chirurgical: incizia şi drenajul chistelor
– tratament dermato-cosmetic: peeling-ul chimic

 

Boli venerice
Dermatita atopică
Dermatoscopia
Peeling
Ulcere diabetice